Eurojackpot – så här går det till

Eurojackpot är ett lottoliknande spel som lanserades år 2012. Redan nu är det ett av Europas största lotterier – dock ännu relativt okänt för många svenskar. Men Eurojackpot växer stadigt i popularitet även hos oss. Kanske har du förresten sett TV-reklamen om hur många korvar eller rattmuffar du skulle kunna köpa om du tog hem jackpotten?
Spelet fungerar ungefär som vårt vanliga lotto, med den skillnaden att du ska pricka in 5 rätta nummer (istället för 7), plus 2 extranummer – så kallade stjärnnummer.
Till att börja med väljer du 5 nummer mellan 1 och 50. Därefter plockar du 2 tilläggsnummer mellan 1 – 10. Dessa tilläggsnummer kan ge dig extra vinster, och de är dessutom nödvändiga för att du ska kunna ta hem jackpotten.
Det är egentligen inte svårare än så. Har du spelat “vanlig” lotto tidigare, lär du inte ha några problem med att spela Eurojackpot.
Du kan spela online, såväl som med kuponger i en spelbutik. Dragningen sker på fredagar klockan 19.00 (GMT) i Helsingfors. Du kan spela enkelrader eller avancerade system och även ha stående rader – en prenumeration – så att du har samma lottorader vecka efter vecka.
EuroJackpot
Eurojackpot ger de högsta vinsterna i Sverige, där minsta jackpot-vinsten är är hela 10 miljoner euro. Om ingen har alla rätt, rullas jackpotten över till nästa veckas dragning. Skulle jackpotsumman nå maxnivån 90 miljoner euro, flyttas vinsterna nedåt i vinstnivåerna tills någon vinner.
Det finns hela 12 vinstnivåer i Eurojackpot, och det är inte bara jackpotten som kan ge ordentligt med vinstpengar. Även längre ned i vinststegen utbetalas stora belopp på flera miljoner till vinnarna, glöm inte bara att kontrollera dina Eurojackpot resultat ofta!
Spelet är ett internationellt lotteri, vilket innebär att det utöver Sverige är 16 andra länder som deltar i samma dragning. Några av de högsta vinsterna har gått till Norge och Finland.
Blir du förste svensk att ta hem drömvinsten ?


Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *